Efteråret 2013 og foråret 2014 starter nye kursusforløb op. To af kurserne forløber over seks hele dage fordelt på tre måneder.
Der udbydes tillige en temadag med introduktion til temaet “Familieorienteret misbrugsbehandling – hvorfor og hvordan”.
Det ene kursus henvender sig til alkoholbehandlere, socialrådgivere, pædagoger, lærere og andre, der i deres arbejde møder familier med alkoholproblemer og/eller deres børn.
Det andet kursus henvender sig ligeledes til behandlere, socialrådgivere, pædagoger og andre, men som i deres daglige virke møder familier med stofmisbrug.
Kursernes formål er en faglig opkvalificering med udgangspunkt i den allernyeste forskning og evidens koblet til relevant psykologisk teori. Undervisningen vil veksle mellem oplæg, refleksion og debat, således at viden relateres til deltagernes daglige praksis.
Udover de nævnte kurser er det også muligt at få “skræddersyet” et kursus til den enkelte arbejdsplads.
Kursusforløb ”Familier med alkoholproblemer”
Hvornår: Datoer vil snarest blive annonceret her.
Alle kursusdage er fra kl.10-16
Hvor: Aarhus (Dejligt kursussted ved Brabrand Sø med udsigt over marker og enge, rige muligheder for walk-and-talk samt udsøgt forplejning)
Underviser: Helle Lindgaard
Pris: 9.300 kr. inkl. kaffe/the, frugt og frokost
Temaer:
- Familien med alkoholproblemer – en karakteristik, herunder særlige forhold som vold, overgreb og co-morbiditet
- Konsekvenser for børnene på kort og lang sigt – forstået på baggrund af mentalisering, tilknytningsteori og nyeste hjerneforskning
- Hvordan kan vi forebygge børnenes problemudvikling – effektive indsatser, herunder det vigtige tværfaglige og tværsektorielle samarbejde
- Hvordan skaber vi forandring – der holder i længden! Hvad er det, der virker, når behandlingen virker og hvad skaber varig forandring. Aktive behandlingselementer i effektiv alkoholbehandling, herunder non-specifikke, almene faktorer
- En helheds- og relationsorienteret behandlingstilgang, individuelle, par-terapeutiske og familieorienterede metoder, kort- og langtidsbehandling, efterbehandling
- Specifikke metoder i arbejdet med børn
- Familien med alkoholproblemer – en økonomisk bombe i kommunernes økonomi, om systemisk, helhedsorienteret økonomi i et tidsperspektiv, hos hvem, hvor og hvordan skal fremtidige indsatser placeres?
Psykologisk teori: Bl.a. mentalisering og tilknytning, neuropsykologi og hjerneforskning, risiko- og beskyttelsesfaktorer, mestring og modstandsdygtighed, forandringsteori- og processer.
Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og du tilmelder dig ved at sende en mail til jphl@mail.tele.dk.
Anfør det kursus du ønsker at deltage i. Eller ring på 40 61 90 65.
Du er først sikret en plads, når du har fået et bekræftende svar tilbage.
Du er selvfølgelig også velkommen til at henvende dig for uddybende informationer vedrørende de to kurser.