En stor passion i mit virke som psykolog er vidensudvikling. At opdage ”nyt land” og gøre en forskel i mange menneskers liv fremadrettet. Men vidensudvikling giver ingen mening, hvis ikke den følges op af formidling og anvendelse i praksis. Derfor indgår såvel forskning som formidling og rådgivning i virksomhedens målsætning.
Forskningsopgaver udføres i eget regi, om end som oftest i samarbejde med relevante samarbejdsparter, herunder ikke mindst praksis. Hidtil har projekterne primært være finansieret med midler fra Sundhedsstyrelsen og i mindre grad private fonde.
Eksempler på tidligere forskningsprojekter
- Familieorienteret alkoholbehandling i udvalgte kommuner i Danmark – med et særligt fokus på børnene.
- Familier med alkoholproblemer – et litteraturstudium af relevante indsatser med forståelsesperspektiver fra forandringsteori, neuropsykologi og non-specifikke faktorer.
- Afhængighed og relationer – de pårørendes og de afhængiges perspektiver samt implikationer for praksis.
- Behandling af udsatte familier med massive misbrugsproblemer og effekten af behandlingen på familiernes (herunder børnenes) udvikling.
- Familieorienteret alkoholbehandling – evidens for familiebehandlingens effekter.
- Voksne børn fra familier med alkoholproblemer – mestring og modstandsdygtighed.
- DanRIS – etablering af et monitoreringsværktøj og database for alkoholbehandlingen i Danmark.
- Alkoholforebyggelse i børneårene.
- Effekten af psykologisk intervention på bivirkninger ved cytostatikabehandling.
Projekter i støbeskeen
- Hjælp til børn og unge i familier med alkoholproblemer – IOGT’s børnegrupper samt et litteraturstudium af virksomme indsatser til børn.
- Familier med alkoholproblemer – med et særligt fokus på effektive indsatser til sikring af børnenes trivsel og udvikling.